Josep Maria Pou

Director artístic

Josep Maria Pou, una de les personalitats de primer ordre del panorama artístic nacional, és el director artístic del Teatre Goya.

Des del 1970, quan va començar la seva carrera teatral amb la companyia titular del Teatro Nacional María Guerrero, s'ha posat a la pell de personatges creats per autors tan diversos com Peter Weis, Valle Inclán, Bertolt Brecht, Sófocles, Pérez Galdós, Arniches, Txékhov, Ibsen, Melgares, Fryan, Moratín, Goldoni, Nieva, Eurípides, Molière o Calderón.

Són molts els premis i reconeixements cultivats al llarg de la seva trajectòria. Entre d’altres cal destacar el Premi Nacional de Teatre 2001, de Catalunya, per les seves interpretacions a Celobert i Bartleby l’escrivent; el premi Teatre BCN al Millor Actor, per Celobert (2004); el premi Assaig General al Millor Actor de Teatre, per Arte (2001) i el Premi de la Crítica Teatral de Barcelona al Millor Actor, per Àngels a Amèrica (1997), Desig i El gallitigre (1991) i Amado monstruo (1990). També ha rebut el Fotogramas de Plata al Millor Actor, per El rei Lear (2004) i, amb La cabra o Qui és Sylvia?, el Premio Nacional de Teatro 2006 i el Premi Max al Millor director d’escena i a la Millor adaptació d’obra teatral. L'any 2011 ha estat guardonat amb el Premio de Cultura 2010 de la Comunidad de Madrid.

Des de la inuaguració del Teatre Goya amb Els nois d’història (The History Boys), Josep Maria Pou ha desplegat una línia artística que aposta pel talent i per títols de primer ordre amb vocació d’arribar a un públic ampli.

www.josepmariapou.com