Temporada 2015/2016
  • Venus i Adonis

    Jordi Bosch i Emma Vilarasau
  • Venus i Adonis

    Jordi Bosch i Emma Vilarasau
  • Venus i Adonis

    Jordi Bosc, Emma Vilarasau i Lluís Claret

Venus i Adonis

del 17 al 19 de juny de 2016
Amb Emma Vilarasau, Jordi Bosch i Lluís Claret (violoncel)
Sinopsi

Venus i Adonis és una proposta escènica d’Emma Vilarasau i Jordi Bosch amb guió musical de Lluís Claret del poema Venus i Adonis de William Shakespeare.

Shakespeare aprofitava el temps per escriure sonets o llargs poemes narratius quan els teatres de Londres es veien obligats a tancar ja fos per qüestions morals o sanitàries. L’autor aspirava a ser reconegut com a poeta en una època on escriure teatre no era considerat ben bé literatura. Venus i Adonis és un d’aquests poemes, el primer i el que el va llançar triomfalment a ser descobert com a jove poeta convertint-se en un best-seller el 1593 i veient com el seu nom apareixia imprès per primera vegada en un llibre que es reeditaria 16 vegades en els primers 50 anys.

Una aposta pionera per posar a escena aquest poema amb volades retòriques exquisides, sensualitat i erotisme tant intensos com desinhibits. 

En el text hi trobem també les virtuts de l’obra shakespeariana: la capacitat de fer-nos proper, humà i creïble qualsevol material mitològic extret de la cultura clàssica, en aquest cas les Metamorfosis d’Ovidi, i de barrejar humor, lirisme i tragèdia de la manera més eficaç i heterodoxa.


 

Traducció: Joan Sellent
Intèrprets:
Emma Vilarasau
Jordi Bosch
Lluís Claret (violoncel)

Durada: 1 hora i 10 minuts

Producció del Festival Nacional de Poesia – 2015 – Sant Cugat del Vallès